Don’t nuke the Climat !

/ oktober 15, 2021/ Belgische coalite tegen kernwapens

Het militair-industriële complex en meer in het bijzonder zijn nucleaire tak zijn zoals ze zijn, zonder zelfs maar de mogelijkheid van een nucleair conflict aan te pakken – uiterst schadelijk voor het milieu. Om slechts één voorbeeld te geven: één uur vliegtijd van een F-35 stealth jachtbommenwerper (ontworpen om kernkoppen te “leveren”, waarvan België 34 eenheden heeft besteld) vertegenwoordigt de cumulatieve uitstoot van acht auto’s gedurende één jaar ! doe de wiskunde …

De astronomische bedragen die elk moment worden uitgegeven om dit ziekelijke nucleaire arsenaal in stand te houden, zouden veel beter kunnen worden geïnvesteerd in de bescherming van het milieu en het helpen van bevolkingsgroepen die al getroffen zijn door klimaatverandering.

Recente studies tonen aan dat een nucleair conflict, zelfs “beperkt”, bijvoorbeeld tussen India en Pakistan, naast de directe en afschuwelijke gevolgen voor de betrokken burgerbevolking, gevolgen zou hebben voor het milieu en het klimaat op de hele planeet. Alle inspanningen die zouden worden ondernomen, tot niets terugbrengen.

Dankzij de opmerkelijke deelname van Vrede, Pax-Christi, CNAPD en anderen was de Coalitie tegen Kernwapens aanwezig op de grote burgermobilisatie van 10 oktober in Brussel voor de planeet en haar klimaat.

Share this Post