Nuclear Ban Week

Nuclear Ban Week

Op 18 juni gaat de Nuclear Ban Week van start in Wenen. Nuclear Ban Week, nog nooit van gehoord? Dat kan! Het is dan ook de eerste keer dat alle landen van het VN Verbodsverdrag samenkomen. Ze zullen de implementatie van het verbodsverdrag bespreken en kijken hoe we nog meer landen kunnen overtuigen hiervan deel uit te maken en kernwapens voorgoed af te zweren. 

Er staat heel wat op het programma tijdens de Nuclear Ban Week:

  • 18 – 19 juni 2022 komen we samen met ICAN en meer dan 600 campaigners van over de hele wereld tijdens het nuclear ban forum. Neem zeker een kijkje op ICAN’s website voor het programma. Je kan ook live van thuis volgen!
  • 20 juni 2022 nodigt Oostenrijk iedereen uit voor een nieuwe Humanitaire Conferentie. Het VN Verbodsverdrag werd geboren uit de Humanitarian Pledge die werd voorgesteld door Oostenrijk tijdens de laatste Humanitaire Conferentie in 2014. Op 20 juni komen sprekers de bevindingen van hun onderzoek over de humanitaire impact van kernwapens uit de doeken doen.
  • 21 – 23 juni komen de verdragspartijen van het VN Verbodsverdrag samen bij de VN in Wenen tijdens de Meeting of States Parties. Ze zullen er onder andere ondersteuning van slachtoffers, remediëring van schade aan de omgeving door kernwapens, en de verdere uitbreiding van het verdrag bespreken. Ondertussen telt het verdrag 62 landen. Maar niet alleen de verdragspartijen komen naar Wenen. Zo zal ons land samen met Australië, Duitsland, Finland, Nederland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland als waarnemer deelnemen aan de vergaderingen. Dit is nog maar het begin, een eerste stap in de richting van het einde van kernwapens.

Benieuwd? Volg dan zeker onze social media en deze pagina. We doen regelmatig een update van wat er zich in Wenen afspeelt. Vergeet je ook niet in te schrijven voor onze webinar op maandag 20 juni waar we een tussentijdse update geven!

Share this Page