Bikes Not Bombs

2021 is het jaar waarop kernwapens illegaal werden. Desondanks investeren de kernwapenstaten nog miljarden dollars aan de vernieuwing of uitbreiding van hun nucleaire wapenarsenalen. Vandaar dat er in de maand september aan verschillende basissen van de Verenigde Staten in Europa acties zullen plaatsvinden. Op 26 september, door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag voor de Afschaffing van Kernwapens, zal er ook in België actie worden gevoerd aan de militaire basis in Kleine Brogel. Met ludiek en vredevol protest, willen we samen één duidelijke boodschap brengen: Geen kernwapens in België!

De kernbommen, die in 1963 in België geplaats werden, worden tussen 2022 – 2024 vernieuwd. Dat betekent dat de huidige kernbommen teruggaan naar de Verenigde Staten. Het is dus hoog tijd voor een transparant en democratisch debat! De Belgische bevolking en de regering moeten zich de vraag stellen of we nog nieuwe kernwapens op ons grondgebied tolereren. Willen we deel uitmaken van het machtsspel van nucleaire machten dat een bedreiging vormt voor mens en planeet? Of willen we deel uitmaken van de groep van landen die streven naar een kernwapenvrije wereld en inmiddels het goede voorbeeld gaven door het Verbodsverdrag te tekenen?

Noteer 26 september in je agenda!

Laat je stem horen en neem deel aan onze fietstocht en/of picknick in Kleine Brogel.

Je kan alvast jouw gegevens hier achterlaten en dan houden we je verder op de hoogte.

Registreer via het formulier hieronder :

  Heb je vragen? Stuur gerust een mailtje naar bikes@nonukes.be.

  Plaats de datum alvast in je agenda en mobiliseer mee om samen naar Kleine Brogel te gaan. Hieronder vind je afbeeldingen om te delen op je sociale media of print de affiche af en hang het aan je raam! Alvast bedankt.

  facebook formaat

  instagram formaat

  A4 mini-poster

  facebook formaat, klik om te vergroten, klik met de rechtermuisknop + opslaan om op te slaan
  Instagram formaat klik om te vergroten, klik met de rechtermuisknop + opslaan om op te slaan
  A4 formaat klik om te downloaden

  Je kan ook jouw mening wel al zichtbaar maken door onze affiche op te hangen en door deel te nemen aan de andere acties van de campagne!

  Share this Page