#Duck and Cover Challenge

De COVID-19 opsluiting al beu? Stel je eens een nucleaire lockdown voor : de dreiging van een kernoorlog is nu groter dan tijdens de Koude Oorlog. Hoe bescherm je jezelf in het geval van een kernaanval? Doe mee met de #DuckandCoverChallenge en bereid je voor op de komst van de bom.

Duck and Cover” en snel ! Waar je ook bent ! Zoek dekking onder een tafel, tegen een muur, in een greppel of een andere schuilplaats in de buurt. Vergeet je hoofd niet in te trekken en alle ontblote huid te bedekken. Enkel zo is er een kans dat je de explosie overleeft.

Of dat is toch wat werd beweerd door de Amerikaanse overheid in de jaren vijftig, tijdens de Koude Oorlog. Om mensen hiervan te overtuigen werd de nogal komische “Duck and cover” campagne gelanceerd. Dit betekent letterlijk “buk en zoek dekking”. Zo werd beweerd dat een houten tafel, deken of krant je zou kunnen beschermen tegen een nucleaire ontploffing. Niets is natuurlijk minder waar…Bekijk de video om het met eigen ogen te zien.

Bezoek deze pagina om de daadwerkelijke gevolgen van een atoombom of raketexplosie te meten.
We zijn enkel veilig als kernwapens verboden worden.

Doe mee met de Duck and Cover challenge en breng zo de reële gevolgen van een kernexplosie onder de aandacht.

 1. Bekijk de video (volledige versie hier), Je kan ook de sirene gebruiken die waarschuwt voor een atoomaanval.

 2. Film je beste “Duck&Cover”,

 3. Post je filmpje op social media (met #duckandcoverchallenge en @nonukesbe tags) en daag 3 vrienden uit om dit ook te doen door hen te taggen in je bericht,

 4. Stuur ons de link naar je video via onderstaand formulier.

Vergeet niet de tag #duckandcoverchallenge en @nonukesbe te taggen in jullie berichten, en stuur ons de link naar je video via onderstaand formulier :

   

  Duck an Cover Challenge's Hall of Fame

  Je video’s worden hier ook getoond, hier zijn de eerste :

  “De wereldwijde ecologische, sociale en economische uitdagingen zijn groot. Een nieuwe kernwapenwedloop met een buitensporig hoge kostprijs verergert de problemen alleen maar. Een nucleair opbod verhoogt de kans op het gebruik van kernwapens. De dreiging van een kernoorlog is nu groter dan tijdens de Koude Oorlog.”

  Doe mee met de andere #nonukes.be acties :

  Share this Page