MOBILISATIEKIT

Net zoals in de jaren 80 tijdens de “kruisraketten-crisis”, is het opnieuw hoogdringend tijd dat ons land, via de mobilisatie van burgers, middenveldorganisaties en politieke mandatarissen, opnieuw praat over kernwapens. België moet zich actief verzetten tegen elke nucleaire escalatie en uittreden uit de verdragen die haar beperken in het streven naar een kernwapenvrije wereld.

Als de sociale, economische en ecologische-uitdagingen niet worden aangepakt, zullen ze wereldwijd leiden tot gewapende conflicten. Het is tijd om onze begrotingsprioriteiten te herbekijken en de bommen waarop we zitten onschadelijk te maken. Het is twee minuten voor middernacht (verwijzing naar ‘de Doomsday Clock’).
(lees de volledige oproep)

 

Download, print en deel jouw mening,

Bedankt voor je hulp om de campagne onder de aandacht te brengen!

Bedankt voor het ondersteunen van de campagne door deze overal zichtbaar te maken!

Hieronder enkele visuals om verder te verspreiden: klik op de afbeelding om te vergroten, klik dan met de rechtermuisknop en vervolgens op “save as”

Video’s om uit te zenden zijn beschikbaar op het youtube kanaal nonukes.be en in de playlist.

We hebben jouw energie, enthousiasme, creativiteit en vaardigheden nodig. Deze campagne is van jou en is afhankelijk van jou! Het maakt niet uit wat jouw ervaring en vaardigheden zijn, er is voor elk wat wils! (schrijven, vertalen, video, fotografie, grafisch ontwerp, web, onderzoek, materiaal maken, coördinatie, training, …)

Zo kan je mee participeren:

  • neem deel aan de verschillende acties van de campagne onderaan deze pagina ( atomic’flash-mob, zombies4peace, etc).

  • informeer, sensibiliseer en mobiliseer jouw familie, vrienden, omgeving… met de hulp van het beschikbaar materiaal in de rubriek “middelen” of door het organiseren van een workshop met een ervaren begeleider over het onderwerp.

  • help volgens je mogelijkheden met vertaling, distributie, fotografie, video…

  • je kan op regelmatige basis deelnemen aan de vrijwilligersbijeenkomsten. Op die manier kan je betrokken zijn bij projecten of werkgroepen die jou interesseren of die je wil coördineren.

Nonukes is op zoek naar vrijwilligers om haar team te versterken en deel te nemen aan de campagne.

Niet iedereen heeft de kans of de interesse om deel te nemen aan onze geweldloze acties. Er zijn nog vele andere manieren om druk uit te oefenen op onze leiders. Dit kan door bewustmaking, verspreiding van de informatie, het schrijven van brieven, het verzamelen van handtekeningen,… dit zijn allemaal aanvullende en essentiële middelen voor het succes van deze campagne.

Waarom lid worden van nonukes.be?

Wanneer je vrijwilliger wordt bij nonukes.be, betekent dit dat je deelneemt aan een internationale campagne van meer dan 100 staten. Er zijn duizenden mensen die hun energie steken in het informeren, mobiliseren, reflecteren en bewustmaken van de catastrofale humanitaire gevolgen van nucleaire explosies in geval van opzettelijk gebruik of per ongeluk.

Naar wie zijn we op zoek?

  • Administratieve hulp: woon je in Brussel of omstreken en ben je een kei in administratieve taken? Dan hebben wij jou nodig!

  • Organisator van inspirerende debatten en bijeenkomsten: heb je zin om de campagne vooruit te helpen door in jouw universiteit/vereniging/wijk/stad te praten over de humanitaire gevolgen van kernwapens, over het VN-kernwapenverbod, etc.

  • Vertalers van Frans naar Nederlands (en omgekeerd): help er voor te zorgen dat onze informatie toegankelijk is voor heel België!

Ben je geïnteresseerd? Wacht niet langer, neem contact op nu !

Twijfel zeker niet om zelf ook voorstellen in te brengen voor de campagne. Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën.

Alvast hartelijk bedankt!

Doe mee met de andere #nonukes.be acties :

Share this Page