Doe mee aan onze 22-01-2021 acties!

/ januari 5, 2021/ Belgische coalite tegen kernwapens

Op 22 januari treedt het Verbodsverdrag op Kernwapens (TPNW) in werking. Daarmee worden kernwapens officieel illegaal onder internationaal recht. Zo komt er eindelijk een verbod op kernwapens, zoals dat al jaren het geval is voor chemische en biologische wapens. Het verdrag verbiedt landen om kernwapens te ontwikkelen, testen, produceren, fabriceren, over te dragen, te bezitten, op te slaan, te gebruiken of te dreigen met het gebruik van kernwapens, of om toe te staan dat er kernwapens op hun grondgebied worden gestationeerd.

Een recente peiling toonde aan dat 77% van de Belgen wil dat ook België het Verdrag ondertekent. Om deze historische gebeurtenis te vieren en onze regering aan te zetten tot het tekenen en ratificeren van het TPNW, organiseert de Belgische Coalitie enkele acties.* Zou je hier graag aan deelnemen? Schrijf je dan zeker in via het formulier onderaan!

Vrijdag 22 januari 2021 op de middag (12u) hebben we jouw hulp nodig om onze regering wakker te schudden. Kom mee actie voeren voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Karmelietenstraat 15 te 1000 Brussel, om zo onze Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès te vragen om het voorbeeld te volgen van de 86 landen die het verdrag reeds tekenden en de 51 landen die het ratificeerden.

  • Om 7u30, 22 januari, projecteren we een boodschap om het verdrag in de aandacht te brengen op een gevel van het stadscentrum
  • Om 12u verzamelen we voor het ministerie van Buitenlandse Zaken (Karmelietenstraat 15, 1000 Brussel)
  • omstreeks 18.30 uur vinden er andere “urban screenings” plaats in Brussel (voor meer informatie: neem contact op)

Gezien de huidige maatregelen in het kader van corona is het belangrijk dat we op voorhand goed kunnen inschatten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten. Daarom vragen we je om je via het formulier hieronder in te schrijven zodat we weten dat we op jou kunnen rekenen.

Alvast tot dan!


    of stuur een e-mail naar  contact(a)nonukes.be

    Share this Post