75 jaar Hiroshima & Nagasaki

/ augustus 9, 2020/ #nonukes.be, Belgische coalite tegen kernwapens, Persbericht

75 jaar Hiroshima & Nagasaki: de Hibakusha aan het woord

Op 9 augustus 1945 werd de Japanse stad Nagasaki aangevallen door een atoombom. Hierbij vielen zo’n 39.000 doden en 25.000 gewonden. Hamako Sasaki overleefde de aanval en getuigt. Deel haar getuigenis en help zo om de ontmanteling van deze levensbedreigende massavernietigingswapens op de politieke agenda te plaatsen.


75 jaar geleden, op 9 augustus 1945, overleefde Senji Yamaguchi de atoomaanval op zijn thuisstad Nagasaki. Sindsdien wijdt hij zijn leven aan de strijd tegen kernwapens om ervoor te zorgen dat wat hem is overkomen nooit meer kan gebeuren. Help jij zijn boodschap te verspreiden. Deel dit bericht met je vrienden en familie.


Op 6 augustus 1945 werd de Japanse stad Hiroshima door een kernbom aangevallen. 75 jaar later zitten we midden in een nieuwe kernwapenwedloop. Daarom is het belangrijk om te blijven praten over de verschrikkelijke gevolgen van kernwapens. Deel de boodschap van Hiromu Morishita uit solidariteit met de slachtoffers van de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki en roep op om eindelijk werk te maken van nucleaire ontwapening.


Suzuko Numata overleefde op 6 augustus 1945 de atoomaanval op Hiroshima. Vandaag, 75 jaar later, roepen we samen met haar op tot een verbod op kernwapens zodat de gruwel van Hiroshima en Nagasaki nooit meer kan plaatsvinden. Help haar boodschap te verspreiden door dit bericht te delen en betuig zo jouw solidariteit met de slachtoffers.

Meer Hibakusha aan het woord (op Vrede website)

Share this Post