Winnaars van “The Arms Control Person(s) of the Year”

/ januari 15, 2018/ Nederlands

Diplomaten van de ontwapeningsdelegaties van Oostenrijk, Brazilië, Ierland, Mexico, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika en de ambassadeur Elayne Whyte Gomez van Costa Rica kregen de meeste stemmen om verkozen te worden tot “2017 Arms Control Person(s) of the Year”. Ze kregen deze stemmen dankzij hun werk en inspanningen voor het internationaal VN-kernwapenverbod. Ze werden dan ook verkozen tot personen van het jaar door Arms Control Association.

Meer dan 2500 mensen gaven hun stem uit verspreid over 90 landen. Dit is het hoogst aantal stemmen in het 10 jarig bestaan van deze wedstrijd.

De negen diplomaten van de delegaties van Oostenrijk, Brazilië, Ierland, Mexico, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika speelden een sleutelrol samen met de Costa-Ricaanse voorzitter van de multilaterale onderhandelingen, tot het bekomen van het historisch verdrag. In juli werd het verdrag goedgekeurd en sinds september kunnen staten het verdrag ondertekenen. Tot nu toe tekenden 56 landen het verdrag en 3 landen ratificeerden het verdrag.

Voorgaande winnaars van “The Arms Control Person(s) of the Year”

 

Share this Post