Actieverslag: Prikactie aan BNP Paribas Fortis in Brussel

/ september 26, 2018/ Nederlands

Eind september kwam een nieuw rapport uit over de investeringen van banken in kernwapenproducenten. Er zijn nog steeds tal van financiële instellingen actief in België die aanzienlijke bedragen investeren in kernwapenproducenten, goed voor een totaal bedrag van omgerekend 17 miljard dollar! BNP Paribas Fortis steekt hier met 9 miljard dollar met kop en schouders boven uit.

Daarom brachten 30 activisten BNP Paribas in Brussel een bezoek en informeerden we werknemers, klanten en voorbijgangers over deze investeringen. Gewapend met een grote kernbomreplica, banners, mensen verkleed om zich te beschermen tegen nucleaire stralingen en enkele mensen verkleed als bankiers deelden we klachtenformulieren uit die de mensen konden invullen en afgeven bij de bank in kwestie. De reactie van de mensen sprak boekdelen wanneer ze hoorden dat hun spaargeld wordt geïnvesteerd in kernwapens!

Deze actie maakte deel uit van een wereldwijde actiedag tegen de investeringen van BNP Paribas in kernwapens. Meer informatie over andere acties vindt u hier!

Wilt u zelf een klacht indienen bij BNP Paribas?

Klik hier om een klacht te sturen!

Meer informatie over investeringen van banken actief in België in kernwapens vindt u in ons rapport:“België, investeer niet in de bom!”.

Share this Post